2016. Kuratórium tagok látogatása az alapítóknál

2016. Kuratórium tagok látogatása az alapítóknál

Megbeszélések Dunaújvárosban és Mátészalkán

 

Urbán László, a Momert Zrt. vezetője — a MOM Emlékalapítvány egyik alapítójának képviseletében — 2016. június 15-én látta vendégül az alapítvány képviselőit, elsősorban a közös munka eddigi eredményeinek értékelése, illetve az elkövetkezendő időszak feladatainak egyeztetése céljából. A valamikori MOM Óragyár utódaként működő vállalat jelenleg a hazai nagyközönség számára Momert márkanéven ismert termékeket gyárt. A széles kínálat az egyszerűbb kenyérpirítóktól a profi minőségű Capriccio kávéfőzőkig szinte a teljes konyhai kisgép termékskálát lefedi. Vásárlóik többféle konyhamérleg, vízforraló vagy szendvicssütő közül választhatnak. Szintén szerepelnek termékeik között a személymérlegek, melyek között az egyszerűbb üvegmérlegektől a többfunkciós, legmodernebb technológiával készült, szupervékony mérlegekig számtalan típus található. Az egészségmegőrzést és a babagondoskodást szolgáló eszközeik között a legsikeresebbek a vérnyomásmérők, a lázmérők és a babamérlegek.

 

A másik alapító, a valamikori MOM Vízméréstechnikai Zrt. részéről 2016. június 28-án a MOM Zrt. vezérigazgatója, Metens Regis látta vendégül az alapítvány képviselőit. A MOM Zrt. vízmérő gyártásának az alapja a precíziós mérőkészülékek fejlesztése és gyártása során szerzett több mint száz éves tapasztalat. Szinte az összes mechanikus és elektronikus vízmérőjük automatikus leolvasásra alkalmas vezetékes vagy vezeték nélküli interfésszel látható el. Gyártóprofiljuk részei a fűtési és hűtési körökben, helyi és központi fűtési rendszerekben alkalmazható termikus energiamérők, valamint a gázmérők és elektromos árammérők. Műszereiket kiegészítik az innovatív mérőadat leolvasó technológiák, adatnaplózások és szoftverelemek.

 

Mindkét látogatás alkalmával az alapítvány részéről Sörös Antal kuratóriumi elnök számolt be az elmúlt időszak eredményeiről, a Fejezetek a Magyar Optikai Művek és utódai történetéből 1876–2015 című kiadvány bemutatóján és terjesztése során szerzett tapasztalatokról, a pozitív visszajelzésekről. Ismertette továbbá az alapítvány elkövetkező időszakra vonatkozó elképzeléseit, egy újabb kiadvány és emlékkonferencia szervezésének terveit, a 2016. szeptember 10-re tervezett hagyományos nosztalgiaest előkészületeit, a Süss Nándor sétány megújításával kapcsolatos elképzeléseit, az alapítvány informatikai és infrastrukturális fejlesztésének és kuratóriuma megújításának terveit. Az alapítók és az alapítvány képviselői Dunaújvárosban is, és Mátészalkán is a kapcsolattartás hatékonyságának növeléséről állapodtak meg.