2009

2009

A MOM-nak emléket állító „Íjazó” szobrának felállítása és felavatása a MOM parkban          A több éve tartó előkészítő munkák után 2009. október 28.-án felállításra került a MOM parkban lévő SAS torony mögött az „Íjazó” szobor.

A felállítás képei ide kattintva nézhetők meg.

Az alapzat burkolási munkáinak befejezése után 2009. november 27.-én volt az ünnepélyes szoboravató. A szemerkélő esős, hűvös időben 11 órakor, mintegy 150 fő ünneplő közönség előtt Pokorni Zoltán – a XII. ker. Hegyvidék polgármestere – köszöntő szavaival kezdődött az avató ünnepség. Ezután Sörös Antal a MOM Közhasznú Emlékalapítvány Kuratóriumának elnöke tartott egy szoborismertetőt. Az ismertető után Pokorni Zoltán polgármester és Konopa Adorján kurátor közösen leplezték le az „Íjazó” szobrot, Kampfl József szobrászművész alkotását. Ezt követően koszorúzásra került sor. A XII. ker. Hegyvidéki Önkormányzat koszorúját Pokorni Zoltán polgármester és Sikota Krisztina a Kulturális Bizottság elnöke, A MOM Közhasznú Emlékalapítvány koszorúját Sörös Antal kuratóriumi elnök és Konopa Adorján kurátor helyezte el. Posch Gyula egykori MOM vezérigazgató leánya Posch Adrienn is elhelyezte az emlékezés koszorúját. Az ünnepség a Himnusz közös eléneklésével ért véget. A szoboravatást követően a XII., Beethoven utca 1/b sz. alatt lévő Helytörténeti Gyűjteményben a részt vevők számára baráti beszélgetésre volt lehetőség.

Sörös Antal szoborismertetése ide kattintva érhető el

Képek a szoborismertetéshez ide kattintva nézhetők meg

A szoboravatás képei ide kattintva nézhetők meg.

A MOM parkban lévő MOM-Emlékfal felújítása
Az emlékfal felújítására a pénzbeli támogatásokat megkaptuk és ez alapján a munkát Rátkai László kőfaragótól megrendeltük. A felújítás 2009. március 16-ra elkészült. Képek az Emlékfalról